0 iSUP.be De Belgische Stand Up Paddle site ! SUP nieuws en community. - Naish Glide Javelin 14' 2010 AST versie iSUP.be De Belgische Stand Up Paddle site ! SUP nieuws en community. - Naish Glide Javelin 14' 2010 AST versie

U bevindt zich hier: HomeTestsBoard TestsNaish Glide Javelin 14' 2010 AST versie

Naish Glide Javelin 14' 2010 AST versie Speciaal

Gepubliceerd in Board Tests
Geschreven door  19 januari 2013
Beoordeel dit item
(4 stemmen)

Niet zo lang geleden werd op onze website ISUP.be een Naish glide Javelin 14' tweedehands te koop aangeboden. Begeesterd door deze boards en de resultaten die ze neer zetten op internationale races heb ik hem zonder verpinken gekocht. Mijn bedoeling was om enkele races mee te gaan doen in onze regio (BeNeFra) op vlak water.

Ik heb hem dus een 6 -tal maanden kunnen testen.

Mijn eerste indruk zonder erop gevaren te hebben was dat het een enorm mooi board was , 14' lang en "sleak" als een speer, het is nog de versie volledig in wit , de versies van de volgende jaren zijn nog mooier met de gele welbekende lijnen van Naish. Een mooi board dus maar ging hij ook presteren, vooral met mijn gewicht toen (97kg).

Eerste test op vlak water met toch wat chop (spuikom in oostende )met 4bft wind.

Het eerste wat mij opviel als ik erop kroop was de onstabiliteit van de plank , dat heeft toch een half uur geduurd met vallen en opstaan voor ik comfortabel op dit high performance board kon gaan SUP'en.

Maar eenmaal het evenwicht onder de knie, 'my god' wat een snelheid.... idd hij heeft zijn naam Javelin niet gestolen. Het is één van de snelste serie productie shapes op de markt!

Vergeleken met mijn Naish Nalu 11'4 ging ik wel 2x zo snel vooruit, echt ongelooflijk.

Echter was het toch constant werken om het evenwicht te behouden, als de wind of de golfslag zijdelings op het board kwam te staan. 

In de volgende 6 maanden ben ik nog regelmatig met de javelin op het water geweest om te trainen en ik moet zeggen ik heb telkens 'one hell of a workout ' gehad door dat ding.

Ik heb hem enkele keren op zee geprobeerd als er weinig deining was en met de standaard Naish vin die erbij geleverd werd was het niet te doen (onstabiel) echter met een open ocean race vin er onder gemonteerd kreeg de javelin wel enorm veel stabiliteit en was het wel te doen om eventueel een downwind te gaan SUP'en het enige waar je moest op letten was dat de neus van de Javelin niet in het water ging duiken, dus constant bewegen op de plank was de boodschap!

Besluit: Een heel performance gericht board voor riders die al wat ervaring hebben met het SUP'en en een resultaat willen neerzetten op races op de binnenwateren of een enorme workout willen!

Nog effe meegeven dat het board ongeveer 13kg weegt.

Enkele technische gegevens en foto's van het board:

 

Dit board werd getest door Xav.

Gerelateerde video

Log in om reacties te plaatsen

Who's Online

We hebben 203 gasten en geen leden online

iSUP TV

iSup Login

iSup Powered by

 

Forum Posts

  • Geen berichten om weer te geven.

iSUP TV-2

Important Links

iSup Social Icons