U bevindt zich hier: HomeTestsPaddle TestsTest QuickBlade Kanaha Abstract 100sqi

Test QuickBlade Kanaha Abstract 100sqi Speciaal

Gepubliceerd in Paddle Tests
Geschreven door  19 januari 2013
Beoordeel dit item
(3 stemmen)

Bij een reis naar LA (USA) voor het werk heb ik mij op Redondo Beach in een SUP shop een QuickBlade Kanaha Abstract aangekocht.

Het SUP gebeuren was toen nog nieuw voor mij en na een initiatie met een instructor van dezelfde shop was ik direct verkocht!

Dus de QB Kanaha Abstract (blauw/wit), carbon shaft, epoxy/carbon blade en een ergonomic palm grip.

De ganse paddle weegt amper 0,59kg en ligt heel goed in de hand. Mijn versie is de 100sq.in aangezien mijn grootte en gewicht.

Bij het SUP'en zelf merk je amper dat je hem in je hand hebt en hij ploegt heel goed door het water komt het door de ligt gebogen punt van de blade? of door de dihedral van de blade? allemaal dingen waar quickblade onderzoek naar gedaan heeft en iets wat ze claimen uit jarenlange ervaring komt uit het paddles maken voor outriggers ,kano en olympisch roeien.

Het is duidelijk dat er heel wat studie in de paddles is gegaan alvorens ze op de markt te gooien en inderdaad op het SUP worldcircuit zijn er heel wat SUP-riders die als sponsor QB hebben en daar ook heel mooie resultaten mee neerzetten.

Voor mij was comfort het belangerijkste aangezien ik niet direct (toch niet dit jaar) de battle of the paddle ga varen. En na een training van 2 uur op vlak water met de Naish javelin 14' had ik geen klachten, zelfs niet na een ganse voormiddag SUP surfen op foxspot met golven tot 1,5m.

Besluit : De Quickblade Kanaha Abstract is echt een hele goeie allrounder en ligt licht in de hand.

Voor mij zeker een 8/10 waard!

review geschreven door Xav

Log in om reacties te plaatsen

Who's Online

We hebben 261 gasten en geen leden online

iSUP TV

iSup Login

iSup Powered by

 

Forum Posts

  • Geen berichten om weer te geven.

iSUP TV-2

Important Links

iSup Social Icons