Print deze pagina

The real world facts about SUP foiling Speciaal

Gepubliceerd in News
Geschreven door  31 maart 2017
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

.... SUP foil, is het de nieuwe trend? Is het een aanvulling op onze gewone SUP? Kan het bij ons?

 

Op het internet worden dagelijks filmpjes gepoist van SUPFoiling, geen SUP website of SUP Facebook pagina die er niet over spreekt. De Britse SUP website - SUP BOARDER - heeft het fenomeen eens grondig onder de loep genomen, link naar het artikel kan je onderaan vinden.

 

Zelf geloof ik sterk in het SUPFoilen als aanvulling van het WAVE SUPpen in onze Noordzee omstandigheden. Hoe vaak is het niet dat de omstandigheden niet clean zijn, rommelig en er heel weinig lijn in zit? Meer dan wanneer het clean is en de lijntjes binnenlopen.

Wel nu juist deze rommelige Noordzee condities zijn de condities om een SUPFOIL in te zetten, zelf heb ik voor dit seizoen een F-One Papeeno 7'11 convertable wave sup, een boardje waaronder je een foil kan vijzen. Een ideale combinatie voor onze omstandigheden is een foil met een 1200cm2 vleugel in combinatie met een mast van 55cm tot 65cm.

 

Alhoewel er momenteel al enkele fabrikanten zijn die een SUP Foil aanbieden is er momenteel geen enkele behalve F-One die een modulaire setup aanbieden, je kan vrij de vleugel kiezen ( 1200 / 1000 / 900 ) en de mast lengte  ( ook de uitvoering Carbon of Aluminium ). Zelf heb ik gekozen voor de Alu Hybride 1200/65 setup.

 

 

 

Alhoewel ik al Kitefoil ervaring heb en het dus niet allemaal nieuw is voor mij zal er toch een leercurve zijn die doorlopen moet worden. Het is nu nog wachten op de juiste omstandigheden om alles te testen.

 

Check regelmatig onze website en Facebook pagina voor updates over onze SUPFOIL ervaring op onze Noordzee.

 

Links:

 

F-One SUPFOIL

SUPBOARDER SUPFOIL artikel

 

 

 

 

Gerelateerde items (op tag)

Gerelateerde video

Log in om reacties te plaatsen