Print deze pagina

BK SUP @ Surfclub Windekind Speciaal

Gepubliceerd in Events & Wedstrijden
Geschreven door  07 juli 2015
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Koksijde - Oostduikerke, 8 (9) augustus 2015
De jongste twijg aan de surfboom, stand up paddle boarden of suppen, ontkiemde pas begin deze eeuw maar groeit stilaan tot de allerstevigste tak. De populariteit van staand op een surfplank peddelen kabbelt al enkele jaren in ons land maar gaat de nu in de hoogste versnelling, net als in de rest van de wereld.

Wie de in 2014 van tricolore trui voorziene kampioenen wil uitdagen moet op zaterdag 8 augustus te Surfclub Windekind zijn. Nieuw voor de 2de editie van dit officieel Belgisch Kampioenschap SUP is de Sprint discipline, waarbij de deelnemers in verschillende korte heats het tegen elkaar opnemen met als inzet een plaats in de finale. Ook voor de lange afstands atleten en de teamplayers zijn er de long distance, en het team kampioenschap.

De Vlaamse Yachting Federatie en Surfclub Windekind verwachten suppers van elk niveau op het BK, want ook bij SUP handelen ze volgens hun misschien toekomstige Olympische status dat deelnemen belangrijker is dan winnen. Bij slecht SUP weer op zaterdag wordt de wedstrijd verplaatst naar zondag 9 augustus.

Meer op www.BKsup.be

Gerelateerde items (op tag)

Log in om reacties te plaatsen